torsdag den 20. januar 2011

Inspiration fra erhvervsfilosofien

I indledningen til bogen 'Erhvervsfilosofi - filosofiske bidrag til virksomheder og organisationer' er der nogle gode betragtninger omkring erhvervsfilosofien, der i mange henseender også gør sig gældende for erhvervsteologien.

Teologi og filosofi er ganske vist ikke det samme, selvom der unægteligt er et betydeligt overlap.

Bogen definerer erhvervsfilosofi som "anvendt filosofi i en erhvervsmæssig sammenhæng" og forfatterne skriver videre at filosofien her "stiller sig i en anden sags tjeneste". Bogen er en antologi systematiseret under hovedoverskrifterne: "Filosofi i erhvervslivet", "Filosofi til erhvervslivet" og "Filosofi om erhvervslivet".

Bogen indledes med et citat af Karl Jaspers om at man ikke kan komme uden om filosofien, og antyder at dette også gør sig gældende i erhvervslivet.

Bogen har bestemt nogle gode og spændende bidrag - vi kan lære noget - men vi må nok også insisterer på at teologien nok er sin egen i større udstrækning end filosofien er det. Teologien kan efter min mening ikke stille sig i en anden sags tjeneste. Kun i det omfang den anden sag også er teologiens sag, kan de to fungere sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar